Faktoja Pikavipeistä ja Pikalainoista

11 months ago

Pikalaina-alaa on moitittu mm. median toimesta jo pitkään. On totta, että alalla on tiettyjä epäkohtia, mutta ne olisivat todella helposti korjattavissa, eivätkä epäkohdat ole todellakaan niin pahoja, että koko toiminta pitäisi niiden takia kriminalisoida, niin kuin nyt ollaan tekemässä. Ensinnäkin pienlaina-alaa on syytetty koronkiskonnasta ja ylivelkaantumisten aiheuttamisesta (Seriffilaina).

Ensimmäinen on suoranainen valhe, sillä pikalainat ovat selvästi pankkien tarjoamaa kulutusluottoa edullisempi vaihtoehto. Toinen väite taas on osittain totta, mutta ylivelkaantumiset voitaisiin katkaista todella helposti, jos Suomeenkin otettaisiin käyttöön positiivinen luottorekisteri. Ongelma olisi siis korjattavissa todella helposti, mutta jostain syystä päättäjät eivät ole olleet halukkaita ottamaan käyttöön positiivista luottorekisteriä.

pikavipit ja pikalainat

Pikalaina-ala on myös saanut huonoa mainetta alalla toimivista epärehellisistä yrityksistä joiden pikaluotot ovat voineet olla harhaanjohtavasti hinnoiteltultuja. On totta, että alalla toimii muutamia yrityksiä, jotka tarjoavat lainaa ilman vakuuksia, mutta todellisuudessa kalastelevat pelkästään tekstiviestimaksuja. Nämä palvelut on helppo välttää tarkastamalla, että palvelu kuuluu Etelä-Suomen aluehallinnon ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Rekisteriin hyväksytään vain luotettavimmat palvelut, joten epärehelliset toimijat eivät siihen pääse.

Epärehelliset yritykset saataisiin kitkettyä helposti kokonaan pois, jos pikalainatoiminta siirrettäisiin Finanssivalvonnan alaiseksi. Finanssivalvonnalla olisi käytössään riittävät keinot ja resurssit, jotta tällaiset epärehelliset toimijat saataisiin karistettua, ja näin myös pikalaina-alalle saataisiin parempi maine.

Pikavippien Piilokulut

Monesti pikavippejä hakiessa puhutaan lainoihin tulevista ns. piilokuluista. Monet ovat kuitenkin kyselleet, että mitä ne tämmöiset ns. piilokulut sitten oikein ovat? Piilokuluilla tarkoitetaan sellaisia kuluja, joita lainaa netistä tarjoavat palvelut eivät esitä kovinkaan selvästi sivuillansa, ja monesti asiakkaat huomaavat nämä kulut vasta laskun saatuaan. Myös pankkien tarjoamat kulutusluotot sisältävät monesti näitä ns. piilokuluja.

Piilokuluja voi tulla monesti pikalainaa haettaessa mm. lainan hakemisesta. Useat pienemmät vippipalvelut vaativat, että lainanhaku tehdään tekstiviestillä, ja viestit voivat maksaa jopa viisi euroa kappaleelta. Vielä kun viestejä tarvitaan kaksi kappaletta (hakemus- ja vahvistusviesti), tulee jo pelkästä lainan hakemisesta kuluja jopa kymmenen euroa.

Lisäksi lainoille voi tulla mm. avausmaksu, sekä kuukausittaisia tilinhoitomaksuja. Pankkilainoille tulee lähes poikkeuksetta ainakin kuukausittainen tilinhoitomaksu. Käyttämällä vippivertailuja vältät nämä piilokulut, ja saat lisäksi aina edullisimman mahdollisen lainan. Vippivertailujen käyttäminen on nopeaa, vaivatonta, ja ennen kaikkea täysin ilmaista.

Vippivertailut ovat täysin puolueettomia, joten niissä on aina selvästi esillä kaikki lainoista aiheutuvat kulut. Jos siis etsit lainaa netistä, vertaa vipit ja hae edullisin mahdollinen pikavippi ilman piilokuluja!

Click here to add a comment

Leave a comment: