Koiran hemmottelun ABC

Koira on jokaisella jotakin. Toisille se on tärkeä osa perhettä, ehkä lähes samalla tasolla kuin lapset. Toisilla se on taas mukava kaveri. Ja toiset eivät voisi koirista vähempää välittää.

Itse kuulun ehdottomasti tuohon ensimmäisen ja toisen ryhmän väliin. Koira on minulle todella tärkeä, ja sen kanssa vietty aika tuo minulle paljon nautintoa. Sen takia päätinkin hankkia oman koiran, vaikka vielä asunkin yksin. Se sitoo kyllä minua kotiin, ja tekee myöhäisten iltojen vietosta lähes mahdotonta, mutta se myös tuo minulle niin paljon, että koen tuon vaihtokaupan olevan sen arvoista.

Olen huomannut, että saan oikein hyvän mielen kun pidän koirasta huolta ja hemmottelen sitä. Kuitenkin pelkkien namien antaminen koko ajan on mahdotonta, sillä lihavuus ei tee koiralle sen paremmin hyvää kuin ihmisillekkään. Parempia keinoja ovatkin muut keinot, joista ei tule vastaavia haittapuolia.

koiran hemmottelu

Ja koska osalla voi olla hieman vaikea keksi keinoja, päätin ensimmäiseksi kirjoitukseni tehdä tämän koiran hemmottelun oppaan. Tässä muutamia hyväksi koettuja vinkkejä:

​Pitkät lenkit ja kävelyt

Kunhan koirasi on terve ja ei täysin ikäloppu, nauttii se yleensä aina kovasti kun se pääsee lenkeille. Usein mitä pidempi sen parempi! Ja itse olen huomannut, että pitkistä lenkeistä tekee kivemman kun käytössä on koiralle sopiva lenkkivyö. Paljon kivempi pitkillä matkoilla kun tavallinen talutin.

Toinen vaihtoehto jos kunto ei itsellä tai koiralle riitä pitkille matkoille on viedä sitä esimerkiksi autolla jonnekkin uusiin paikkoihin. Koirat rakastavat uusia hajuja ja maisemia, eikä sillä ole oikein väliä, ollaanko 5 vai 50 minuutin päästä kotoa.​

Koiran lelut

Tämä vinkki ei sovi kaikille, mutta jos koirasi pitää leluista, ovat ne loistava keino hemmotella sitä ja leikkiä sen kanssa. Itse hankin jokin aika sitten Koirakamojen kautta koiralle uuden vinkulelun, jota se on rakastanut todella paljon ja leikkii sen kanssa tosi paljon ja kiivaasti.

Osa koirista ei kuitenkaan niin välitä leluista, jolloin tämä vinkki ei ole ehkä se paras.

Tee hajujälkiä

Hajujälkien ja muiden piiloleikkien avulla voit tehdä koiralle hauskaa pidemmäksikin aikaa herkkujen avulla, ilman että se kuitenkaan syö niin paljoa että linjoista pitäisi alkaa murehtia.

Isotkin herkut ja muut namit riittävät pitkäksi aikaa, kunhan ne piilottaa tarpeeksi hyvin. Ja koirat rakastavat todella paljon käyttää nenäänsä, joten tämä on eräs parhaista koiran aktivoimishommista, joskin vaatii hieman vaivannäköä omistajalta.​

Vietä vain aikaa koiran kanssa

Joskus on kuitenkin tilanteita, jolloin energiat ovat vähissä tai liikuntakyky on heikko. Tällöin voi olla vaikea tehdä kovinkaan paljon, mutta se ei estä koiran hemmottelua.

Nimittäin koiralle iso asia on se, kun se saa olla lauman kanssa. Ja monet koirat arvostavat todella paljon jo sitä, että he saavat viettää aikaa omistajansa kanssa, ja ehkä vielä saada hieman paijausta ja huomiota.

Älä aliarvioi tätä, kun tarkoituksenasi on hemmotella koiraa!​

Tässä muutamia erinomaisia keinoja joita olen itse käyttänyt koiran hemmotteluun. Näitä on vaikea tehdä liikaa, vaan yleensä ongelma on enemmän se, että ei saa niitä järjestettyä. Kuitenkin 1 - 2 kertaa viikossa jos näitä saa tehtyä, niin koira saa todella paljon nautintoa elämäänsä. Ja yleensä kun koira nauttii, on omistajan vaikea olla hymyilemättä!

Click here to add a comment

Leave a comment: